emmaveronica@gmail.com


lördag 22 maj 2010

SPOILER ALERT!


Okej, nu har jag kollat klart på de tre säsonger av Mad Men som hittills airats. Precis som jag sa att jag skulle. Måste säga att de som ständigt droppar Mad Men när de vill kritisera "husmorstrenden" antagligen bara sett första säsongen alternativt bara kollat på pressbilder av karaktärerna. Serien går framåt i en rasande takt och det är redan typ 1964. Austisten Don Drapers fru Betty, som poserade med förkläden, broderade blusar och klockade kjolar i första avsnitten har blivit värsta donnan i svarta minifodral och höga frisyrer som är lika otrogen mot sin man som han är mot henne och gärna flirtar med andra killar på italienska. Fattar alltså inte fuzzen? Hon framställs ju inte alls som nöjd med sitt liv, hon hatar det ju. Hon vill bara flytta tillbaka till Manhattan eller Europa och leva sitt singelliv med sina modellbästisar igen. Det som irriterar är ju såklart när pressbilder på Betty med sleven i handen används som inspirationsbiler i kvinnomagasin och de ba': "Få Bettys perfekta svall" men de har ju inget med serien i sig att göra. Det är ju lika befängt som att hävda att modevärlden gör vanliga människor till anorektiker. Anything can be used, asbused, misused eller bara använt som "njutningsmaterial".

BÄST I MAD MEN: Hela historian kring homosexuella Salvatore. Genius hur de liksom hintar sedan tar tillbaka det, hintar igen, sedan tar tillbaka det. Och Trudy. Älskar Trudy. Särskilt hennes röst.

P.S. Säsong fyra börjar 25e juli!

4 kommentarer:

Helena sa...

Åh älskar Mad Men! Tycker dom speglar housewifandet på ett väldigt rättvist och mångfacetterat sätt! Men mest får man väl uppfattningen om att det verkar för djävligt? Att det inte bara är fina klänningar och sockerkaksbak utan även hur deras män behandlar dom. Tycker alla vintageflickor som på allvar tror att dom skulle trivas bättre på 50 talet ska se den

Sofie sa...

Klok text! Innan jag sett serien störde jag mig på att så mycket som sades om den var just angående det estetiska, men att karaktärerna enligt många var platta och utan utveckling. Som du själv säger: har de bara sett den första säsongen? Jag har nu "lyssnat" på alla säsongerna samtidigt som jag jobbat, och bara tittat upp då och då för att se vart de befinner sig rumsligt. Det var riktigt intressant!

Anna sa...

Jag tycker det är befängt att påstå att modevärlden inte bidrar till anorexi. det bidrog definitivt till min men den kanske inte räknas.

Ps. Det där med svallet var obegripligt.

Andi sa...

haha jag och min pojkvän brukar härma trudy för varann. Kul. Låter som om hon måste svälja, att hon har mat i halsen!