emmaveronica@gmail.com


lördag 6 februari 2010

*ÄR EN TRÅKIG NÖRD*

Jag måste köpa en ny kamera! Man borde få låna hem kameror från butiken och provfota lite, hur fan ska man annars våga lägga ut flera tusen? De fyra på bilden är i alla fall de jag överväger, så försök inte få mig att köpa nån annan för det kommer inte funka - detta är finalisterna and that's final!

  • Leica D-LUX 4 - 7490:-: Vet inte mycket om den förutom att den är snygg, men den lär ju vara bra? Fast Leica kanske bara glider på sitt namn...?
  • Canon Powershot S90 - 4790:-: Antagligen lika bra som G11 men superkompakt och snyggare. Ska tydligen vara "hal som en ål" och det är iofs inte bra med my clumpsy act, haha.
  • Canon G11 - 6290:-: Okej att den är bra, men fy fan för att köpa en trendkamera eller...? Sjukt stor = jobbigt OCH pinigt.
  • Canon Ixus 980 IS - 3490:- (om man hittar den nånstans...): Okej, den är ful men nåt e-huvud jag träffade i Berlin sa att han jobbade för Canon och att man ska köpa en riktigt bra IXUS för de innehåller nån hemlig teknik som enligt marknadsföringslagar inte får finnas i kompaktameror... Eh, ja han sa det iaf. Plus jag hade en IXUS förut som jag älskade.
Okej, jag känner ju fotografer jag kan fråga, men de brukar ju av naturliga anledningar ge blanka fan i vilken kompaktkamera som är bäst.

Jag använder aldrig autopiloten utan vill trycka på allt, gillar när man kan ta fina bilder i mörker, (helst utan blixt), kameror som "gör en snygg" och jag gillar INTE inbyggda blixtar som fräter bort min vita hy när jag fotar nära eller bildbrus. Nån som har prövat nån av dessa och kan ge omdömen utefter detta?

8 kommentarer:

Sofia sa...

har inte superkoll a la "jag är en professionell fotograf" men jag skulle rösta på kamera 1 eller 2. men i och med att jag personligen är en fattig student (som förövrigt gillar din blogg) så skulle jag välja kamera 2: priset och funktionerna är acceptabla.. för min plånbok.. :)

hanna sa...

ixus är SÄMST!!!

Anonym sa...

ne jag håller inte med hanna, ixus har bra kameror. Men jag skulle rekomendera att för samma prsiklasser typ inskaffa en digital systemkamera. Ger 100 ggr bättre bilder.

Jacob Lind sa...

Leica. Inget snack.
Har du slanten och inte slarvar bort den är det enda värda. Leica är dyrt för att det det är bra jävla grejer (optik mekanik kvalitet, inget tjafs osv osv).

Lycka till!

Tommie sa...

HALLÅ GIRL
fråga den här personen: http://patrikpeterson.blogspot.com/
han läääär ju vet!!!

Aarone sa...

Jag har redan sagt det Emma att S90 är din grej. Lägre bländartal än g11 såå den är din vän om natten.

Anja Skeppe Grahn sa...

Näää! G11 är bra (men ok, lite pinsam).

Amina sa...

Ska också köpa en ny, men jag fastnar alltid vid panasonics lx3 när jag är i butiken.. Står och petar på alla knappar och pedaler., Ett bra tips är ju otc att gå till butiker med någon av dem i, läs mängder av recensioner, jämför sida vid sida på pricerunner eller posta ett inlägg på någon fotosida funkar också! Lycka till!