emmaveronica@gmail.com


onsdag 23 december 2009

SEX SKÖNHETSTIPS DU BÖR KOMMA IHÅG!


1. Skölj aldrig någonsin håret med hett vatten. Skölj med ljummet i stället och avsluta med ljummet gränsande till kallt. Och massera inte runt topparna bland rötterna när du schamponerar om du inte har väldigt tåliga hårstrån. Massera i ställer försiktigt in det i hela rötterna, nära huvudet, och låt det rinna ner genom håret när du sköljer. Och använd alltid balsam och ett serum och/eller utredande spray i topparna efteråt, det tar verkligen ingen tid alls. Hellre balsam i tio sekunder än inte alls.
Kérastase Fluide Chroma Riche

2. Sy en sovmössa
med resår runt huvudet som du kan använda när du vill sova med olja eller nattmask i håret. Jag har en turban i sammet som sitter som ett smäck. Med mössan så slipper du dessutom få massa fet hårkräm, som knappast är non-comodogenic, i ansiktet. Natten är en perfekt för att utnyttja som hårvårdstid, jag brukar inte hinna göra hårinpackningar eftersom jag inte hinner vänta flera timmar på att håret ska bli torrt innan jag går och lägger mig. Dagen efter kan man sätta upp håret en bulle och skölja ur direkt när man kommer hem i stället. Eller efter tre dagar…
L'anza ColorCare Trauma Treatment

3. Köp värmespolar i stället för att använda locktång. Det sliter otroligt mycket mindre eftersom spolarna aldrig uppnår den extrema värmen som en locktång avger. Häll över Depends läggvätska (som har en helt flytande vattenform till skillnad från en del andra märken som är geleiga i konsistensen) i en pumpsprayflaska och spraya testen du vill locka på håll, från rot till topp, så att den blir lite fuktigt. Rulla sedan upp håret på spolen. Det blir finast om du rullar inåt och lite framåt, tänk dig att du siktar någonstans framför naveln. När du är helt klar kan du ägna tid åt make, mat, städa, whatever. En del spolar är mjuka nog att sova med, men det kan vara svårare att få håret att torka under natten eftersom det lätt blir tätt och varmt när huvudet ligger mot kudden. Dessutom blir det lätt afro om du sover med dem!
Remington Hair Envy Rag Rollers + Läggmedel för skadat hår från Depend + Minisprayflaska från Muji

4. Skaffa en perfekt ljust beigeröd läppenna som är lite mörkare än din egen läppfärg när den är som mörkast. De dagar man inte sovit ordentligt så syns det ofta genom mörka ringar och att dina läppar blir lite tunnare. Strunta i de mörka ringarna, som kan vara snygga, och fluffa upp läpparna lite i stället. Läppstift på ett trött ansikte drar bara blickarna till eländet, men läppenna fluffar upp läpparna utan att skapa onödig uppmärksamhet till din sömnbrist. Gör ingen skarp linje, utan sudda bara lite lätt så att det smälter ihop med dina vanliga läppar. När det gäller läppennor så spelar märke i princip noll roll, kolla i stället efter en med rätt färg som känns lagom torr/fet.
Rimmel Lip Liner i bortglömd färg

5. Skippa deodorant (och dusch…). Om du inte har problem så grava att de kräver läkarvård eller är i puberteten finns det ingen anledning att använda deo. Kroppen svettas när den behöver kyla ned sig och doftar bara illa om du har riktigt smutsiga kläder på dig, t.ex. kläder du svettats i flera gånger. Jag har aldrig problem med svettringar förutom när jag, ironiskt nog, är precis nyduschad. Doft är inte heller ett problem om du inte har material som inte kan andas på dig. Kroppen svettas mindre om man inte använder deo! Spraya ett tunt moln parfym under armarna i stället. Trevligare. Franskare. Seriöst borde du sluta duscha varje dag, det är en sommargrej! Låt kroppen ha sin naturliga gång och använd tvättlappar och rengöringsoljor i stället! De som säger att detta skulle vara ”äckligt” säger bara det för att de är måna att framstå som ”fräscha”. Strunta i det och tänk på din kropp och dess hud bästa i stället. Det kan ju bara inte vara bra att skölja kroppen i uttorkande, kokhett vatten en halvtimma per dag!
Kroppsolja med Havtorn från Rosenserien + Make uphanddukar i 5-pack från från Åhléns

6. Tyck inte det är okej att fyllesova med smink. Låt rengöringsprocessen vara en njutningsfull rutin som får dig att känna det som att du bygger en relation byggd på respekt och kärlek till din hud. Om du vet att du inte pallar rengöringen efter t.ex. en utekväll så ha rengöringsservetter i beredskap och en tjock kräm att smörja in dig med efteråt. Det kan du göra blundandes i sängen medans du tänker på hur skönt det kommer vara att vakna utan utsmetat smink och med helt fluffig hy av krämen! Om du skulle vara riktigt kalasfull, tänk att det i alla fall är bättre att få av 40% av sminket än inget alls... Kan du fortfarande inte få av sminket så får du piska dig själv till lärdom genom bestraffning. Somnade du med smink på fredagen så förbjuder du dig själv att gå ut på lördagen, för då ska huden ha en vilokväll som kompensation. Ömsesidig respekt. Precis som i alla dina andra relationer.
Lóréal Re-nourish Cleansing Wipes + Clarins HydraQuench Rich Cream

Inga kommentarer: